Bitcoin halving 2020

Sommige mensen denken dat de bitcoin door de Bitcoin halving 2020 de helft minder waard wordt. Anderen denken dat het aantal bitcoins dat je hebt, gehalveerd wordt. Maar beide veronderstellingen zijn onjuist. Het gaat namelijk om iets heel anders. Het gaat om de vergoeding die miners (Engels voor mijnwerkers) krijgen.

 

Miners

Miners houden het bitcoin netwerk in stand. Dit zijn bedrijven (soms particulieren) die met hun computers ingewikkelde berekeningen maken. Daarmee “vinden” zij blocks. Bitcoins zijn onderdeel van een block. Door het vinden van een block komen er meer bitcoins op de markt. De gebruikte computers zijn duur. Ze gebruiken veel elektriciteit en het bestaat veelal uit dure hardware. In ieder block zit daarom ook een extra vergoeding voor de miner die het block vindt. Dit is waar de halving om de hoek komt kijken.

Ongeveer iedere 4 jaar wordt de beloning die aan miners wordt toegekend voor het vinden van een block gehalveerd. De halving van Bitcoin is ontworpen om de inflatie van Bitcoin onder controle te houden.

 

Effect op prijs bitcoin

Aangezien de halving het aanbod van nieuwe Bitcoins in feite halveert, geloven velen dat de halving een groot effect zal hebben op de prijs van Bitcoin.
Men verwacht daarom in de periode (kort) voor de Bitcoin halving 2020 dat veel bedrijven en mensen bitcoins zullen gaan kopen. En waar de vraag groot is, stijgt bijna altijd de prijs van wat men wil kopen. De kans is dus heel groot dat de prijs van bitcoin sterk zal stijgen. Alleen de tijd zal leren of dit daadwerkelijk gebeurt of gebeurd is.

 

Aanvulling (19 mei 2020)

Wat door velen werd voorspeld, was een flinke stijging van de waarde na de halving van de bitcoin omstreeks 12 mei 2020. Overigens vond de halving eerder plaats en wel op maandag 11 mei 2020 omstreeks 21.00 uur. In tegenstelling tot de voorspellingen werd de waarde van de bitcoin niet hoger, sterker nog de waarde daalde zelfs enigszins.
Inmiddels zijn we ruim een week verder en de waarde van de bitcoin is iets gestegen. Maar tot op heden niet spectaculair. Wellicht dat de grote knal nog gaat komen, maar vooralsnog is daar nog niet veel van te zien.

 

Naar whatsapp
1
Start whatsapp
CryptoSenior
Hallo, stel gerust uw vraag. Wij proberen 'm zo volledig mogelijk te beantwoorden.