Crypto gekocht. Wat nu?

U hebt de eerste crypto’s gekocht. Daarmee stapte u in de wereld van vele mogelijkheden, maar ook van (nog) onbekende zaken. Wat kunt u nu doen met de gekochte crypto’s?

 

Reden kopen crypto

De reden om crypto te kopen is zo goed als altijd om er geld mee te verdienen. “Koop laag, verkoop hoog” is daarbij het idee. Het bepalen van het juiste moment om te kopen of te verkopen is de grootste uitdaging. De winst begint bij de inkoop, is het gezegde. Maar er kan meer met crypto. We schetsen een aantal mogelijkheden.

  • U betaalt er mee
  • U verkoopt ze vrijwel direct weer
  • U bewaart ze en verkoopt ze later

 

Betalen met crypto

Betalen met crypto kan op steeds meer plaatsen. Webwinkels, cryptobeurzen en –handelaren accepteren cryptovaluta. Het is bovendien heel makkelijk crypto geld te versturen naar een ander. En dat gaat ook nog eens supersnel.

 

Direct weer verkopen

Het vrijwel direct na aankoop weer verkopen kan natuurlijk ook. De te behalen winst is dan meestal niet al te groot, maar het geeft ook wat meer zekerheid. De koers van de crypto verandert doorlopend, zowel positief als negatief tenslotte. De crypto kan bij een zogeheten broker weer worden omgewisseld voor gewoon geld. Daarna staat het weer in euro’s op de door u opgegeven bankrekening.

 

Vasthouden en later verkopen

Later weer verkopen van de gekochte cryptomunten is wat het vaakst gebeurt. En dan is van belang dat je de gekochte crypto veilig bewaart. Ook dat kan op verschillende manieren. Van “best wel veilig” tot “heel veilig”. De duur van vasthouden van de crypto varieert. Sommigen hanteren een actieve manier van handelen en verkopen zodra er redelijk wat winst gemaakt kan worden. Anderen houden de crypto voor de langere termijn vast. Op die manier maken ze soms heel grote winsten, omdat het verschil na langere tijd tussen koop en verkoop heel groot kan zijn.

Naar whatsapp
1
Start whatsapp
CryptoSenior
Hallo, stel gerust uw vraag. Wij proberen 'm zo volledig mogelijk te beantwoorden.