FOMO – Fear Of Missing Out

FOMO is een afkorting van de term Fear Of Missing Out. Het is een algemene term, maar deze wordt ook specifiek in de cryptowereld vaak gebruikt.

 

Algemeen

In het algemeen betekent FOMO de angst om iets mis te lopen of een achterstand op te lopen. Vaak onbewust neemt iemand aan dat het missen van bepaalde dingen er voor zou zorgen dat hij of zij minder gelukkig is. Het komt veel voor onder gebruikers van sociale media. Steeds maar weer kijken of er al iets nieuws is gepost. Het niet kijken kan dan betekenen dat je iets mist en niet meer “bij” bent. Het is de reden dat sommige gebruikers heel vaak op hun smartphone kijken naar het laatste nieuws op de diverse sociale media.

 

Crypto specifiek

In de cryptowereld wordt FOMO veel gehoord. Niemand wil een mooie kans om geld – soms veel geld – te verdienen mislopen. Stel de bitcoin stijgt enorm in waarde, maar je hebt geen bitcoins in bezit. Om toch van die waardestijging te profiteren, koop je dan bitcoins. Waarschijnlijk tegen een te hoge koers, maar in gedachten ziet u de waarde verder oplopen.

Door FOMO koopt men vaak op basis van emotie en niet op basis van rationeel denken. De aankoop van bijvoorbeeld bitcoins wordt een impuls. En dat is heel vaak niet verstandig. Eind 2017 steeg de bitcoin sterk in waarde. Veel mensen kochten toen – zonder enige kennis – bitcoins. Zij waren bang om “de boot te missen”. Na korte tijd zakte de waarde van de bitcoin en hadden velen geen winst, maar flink verlies.

 

Advies

Koop dus nooit vanwege FOMO cryptomunten. Het is heel verleidelijk, maar pas op. Voordat u het weet, hebt u een flink verlies te pakken. Handel alleen op basis van kennis en kijk eerst rustig wat de koers van een cryptomunt doet. Bent u zich eenmaal bewust van FOMO hanteer dan een afkoelingsperiode. Dat kan een uur of een dag zijn, net wat u wilt. Koop pas na de afkoelingsperiode. Het voorkomt een impuls aankoop.

Naar whatsapp
1
Start whatsapp
CryptoSenior
Hallo, stel gerust uw vraag. Wij proberen 'm zo volledig mogelijk te beantwoorden.