Geld verdienen met het staken van crypto (staking)

Wat is staken?

 

Staken is het vasthouden van gekochte cryptomunten in een wallet. Dit wordt gedaan om een bepaald cryptonetwerk te ondersteunen bij hun handelsactiviteiten en m.b.t. de veiligheid van dat cryptonetwerk. In het Engels heet het overigens “staking”.

Voor het staken van een bepaalde cryptomunt wordt betaald door het cryptonetwerk van die cryptomunt. U ontvangt een vooraf vastgesteld percentage per dag en wel in dezelfde cryptomunt als de cryptomunt die gestaakt wordt. En dat betekent dus dat als u bepaalde cryptomunten vasthoudt en u aan de exchange – waarop de cryptomunten staan – hebt aangegeven dat u voor de stakingsvergoeding in aanmerking wilt komen, u daarvoor een vergoeding ontvangt.

De reden van het staken is vrij technisch. Maar in het kort kunnen we zeggen dat door het staken er minder energie wordt verbruikt voor het minen van de cryptomunt. Meer achtergrondinfo daarover vindt u hier: PoW (Prove of Work – gebruikt veel energie) versus PoS (Profe of Stake – gebruikt minder energie),

Simpel gezegd betekent het dat het vasthouden van bepaalde cryptomunten – die dus staking ondersteunen – u geld opleveren. Zonder dat u er verder iets voor hoeft te doen.

Op deze website (in het Engels) kunt u heel gemakkelijk zien welke cryptomunten voor staking in aanmerking komen en wat de vergoeding (percentage) is.
Tip: Klik in de kolomkoppen voor sortering.

Naar whatsapp
1
Start whatsapp
CryptoSenior
Hallo, stel gerust uw vraag. Wij proberen 'm zo volledig mogelijk te beantwoorden.