Het begin van crypto

Crypto is begonnen met Bitcoin.

 

De eerste betaling met Bitcoin

Op 21 mei 2010 werd de eerste officiële Bitcoin transactie gedaan: 2 pizza’s voor 10,000 bitcoins. De beginwaarde van één bitcoin was dus bijzonder laag (ongeveer €0,001). Hoewel de waarde wel langzaam steeg, was de munt tot februari 2013 nooit meer dan €25,- waard. En inmiddels is de waarde aanzienlijk. Op het moment van schrijven (juni 2020) is de waarde rond 8000 euro.
Het waardeverloop van de bitcoin is hier mooi te zien: buybitcoinworldwide.com.

 

Bitcoin in de toekomst

Wat de waarde van Bitcoin in de toekomst zal zijn, weet niemand. Inmiddels is de waarde van één Bitcoin al vele duizenden euro’s, iets wat bijna niemand voor mogelijk hadden gehouden. Het is een daardoor een populair handelsobject geworden, maar handelen in Bitcoin is niet zonder risico! De koers van de bitcoin kan namelijk sterk wisselend. En die wisselingen kunnen enorm zijn, zowel positief als negatief. Vrij recent kelderde de waarde van Bitcoin in 7 minuten tijd met maar liefst ongeveer 1000 euro. Het is dus onmogelijk de waarde van Bitcoin te voorspellen, niet over een minuut, niet over een dag en niet op enig andere termijn. Precies hetzelfde geldt voor alle andere cryptomunten, de altcoins. Ook hiervan kan de waarde zowel in positieve als negatieve zin sterk wisselen.

 

Trends

Door cryptohandelaren en -kenners wordt gewerkt met trends en daaruit afgeleide trendlijnen. Hiermee kunnen zij vaak een heel goede indicatie geven van wat het meest waarschijnlijke is in de ontwikkeling van de koers (waarde) van een cryptomunt. Een door hen veelgebruikte website is tradingview.com. Zo is te zien dat er een piek was in de waarde in november 2013 en vier haar later weer in december 2017. In de cryptowereld is daardoor het idee dat in 2021 weer een piek in de waarde van de Bitcoin zal zijn.

Naar whatsapp
1
Start whatsapp
CryptoSenior
Hallo, stel gerust uw vraag. Wij proberen 'm zo volledig mogelijk te beantwoorden.