Risico’s en kansen van crypto

Het is heel goed mogelijk met crypto geld te verdienen. En dat doe je op de manier die zo oud is als de weg naar Kralingen. Je koopt een aantal cryptomunten voor een bepaalde prijs. En op een later moment verkoop je dat aantal cryptomunten (of een deel daarvan) weer, maar dan voor een hogere prijs.

 

Steeds veranderende prijs

Cryptomunten veranderen bijna voortdurend van prijs. Dit komt door de marktwerking (vraag en aanbod). Soms is de waarde van een bepaalde cryptomunt laag en korte tijd later kan de waarde hoger zijn geworden. Is er veel vraag naar een cryptomunt en wordt deze cryptomunt dus veel gekocht dan stijgt de waarde ervan. De waarde zal dalen als er niet veel vraag naar is en de cryptomunt dus relatief veel verkocht wordt. De truc is natuurlijk de cryptomunt voor een zo laag mogelijke prijs te kopen en op een later moment weer voor een zo hoog mogelijke prijs te verkopen.

 

Risico

Er bestaat echter een risico.  Je weet namelijk niet wanneer de prijs hoog of laag is. Daarom kan het voorkomen dat je een cryptomunt koopt, terwijl korte tijd later de prijs nog verder daalt. Of – andersom – dat je verkoopt en dat enige tijd later blijkt dat de waarde nog hoger wordt. Als je dan heel veel of alles wat je hebt, koopt of verkoopt, kan het heel slecht uitpakken natuurlijk.

 

Advies

Vanwege het risico dat het handelen in crypto met zich meebrengt, adviseren wij iedereen alleen te handelen met geld dat je kunt missen. Dat klinkt misschien vreemd, maar het handelen in crypto kan misgaan. Daardoor kan het voorkomen dat je (al) je geld verliest. Natuurlijk is dat niet wat we willen, maar mocht het gebeuren dan kom je niet in de knoei als het verliezen van het geld je niet in de problemen brengt. En in de problemen kom je alleen maar als je het geld niet kunt missen. En een gewaarschuwd mens telt voor twee.

 

Een mooi succes

Ik handel al een tijdje in diverse cryptomunten. Uiteraard heb ik wel eens iets verloren aan waarde. Merendeel van de tijd heb ik mooie winsten kunnen maken. Soms zelfs hele forse. Het beste voorbeeld daarvan was de aankoop van 2 hele bitcoin voor ongeveer 7000 euro tezamen. Door gewoon de koersen te blijven volgen en het goeie moment af te wachten, hebben wij deze 2 bitcoins kunnen verkopen voor – schrik niet – 19000 euro. Een duizelingwekkende winst van 12000 euro en dat in iets meer dan één jaar tijd. Probeer dat maar eens te realiseren door te sparen bij de bank.

En… wie niet waagt, die niet wint.

Naar whatsapp
1
Start whatsapp
CryptoSenior
Hallo, stel gerust uw vraag. Wij proberen 'm zo volledig mogelijk te beantwoorden.