Waarom is de cryptoprijs zo wisselend?

Waarom verandert de prijs van crypto (bitcoins en altcoins) voortdurend? De prijs – ook wel de koers genoemd – verandert steeds en dan vooral door vraag en aanbod.

 

Vraag en aanbod

Is er veel vraag en weinig aanbod dan stijgt de prijs. Is er weinig vraag en veel aanbod dan zakt de prijs. Het tekort of overschot aan een bepaalde cryptomunt bepaalt dan de prijs  We noemen een aantal redenen waarom crypto wordt gekocht of verkocht.

 

Redenen koop en verkoop

De belangrijkste reden is dat de kopers denken dat de prijs stijgt of zal gaan stijgen. Verkopers menen dat de prijs juist zakt of zal gaan zakken. Wat zorgt er nog meer voor dat de crypto bezitters hun cryptomunten gaan kopen of verkopen? Uiteraard dus de prijs of de verwachte prijs. Maar ook geruchten, nieuws en nepnieuws, politieke uitspraken van wereldleiders of grootmachten en manipulatie.
De eerste punten snapt iedereen wel. Als de president van de Verenigde Staten van America iets zou roepen dat sterk in het voordeel is van een bepaalde cryptomunt dan kan dat betekenen dat veel mensen diezelfde cryptomunt gaan kopen. Daardoor kan de prijs enorm kan stijgen.

 

Manipulatie

Maar manipulatie? Jazeker, door manipulatie wordt onverwacht en tegen de trend in de prijs van een cryptomunt beïnvloed. Daar kan de manipulator voordeel uit halen. En – in tegenstelling tot de reguliere beurshandel – het is niet strafbaar en dus toegestaan. Lees er hier meer over.

Naar whatsapp
1
Start whatsapp
CryptoSenior
Hallo, stel gerust uw vraag. Wij proberen 'm zo volledig mogelijk te beantwoorden.