Wanneer juiste moment crypto te kopen?

Hoe beslis je cryptomunten te kopen of te verkopen? Wij geven een antwoord, maar het blijft lastig. Uiteindelijk besluit u zelf of en wanneer u koopt, maar we kunnen wel wat aandachtspunten noemen. Daar moet u dan goed op letten voordat u besluit tot koop of verkoop van crypto.

Bepaal eerst welke cryptomunt u gaat kopen. Doe dit door het nieuws er over te volgen, hou bij wat de prijzen tussentijds zijn. Lees mee op cryptosites. Maar hou wel in gedachten dat bijna alle cryptosites er vaak belang bij hebben dat u koopt of verkoopt. Daardoor willen ze in hun (technische) analyses nogal eens de zaken rooskleuriger voorstellen dan het werkelijk is.

 

Beginner

Bent u beginner, speel dan op zeker. Begin met de koop van bitcoin en daarvan dan voor een kleine waarde, bijvoorbeeld 10 euro. Hier leest u hoe u dat kunt kopen. Bekijk het verloop van de prijs en koop op het moment dat de prijs een stuk gezakt is. Maar ook dan kan de prijs nog verder zakken. Helemaal zeker weet je niet of de prijs weer omhoog zal gaan of weer gaat zakken.

 

Laag kopen en hoog verkopen

Vele beginners kopen een cryptomunt omdat die omhoog schiet. Maar eigenlijk ben je dan al te laat. Dat is het in de cryptowereld bekende FOMO (Fear of Missing Out). Beter is het een cryptomunt te vinden die juist al wat gezakt is (zit in een dipje) en die te kopen. Later als de prijs ervan weer gestegen is, kun je dan weer verkopen.
Een munt vinden doe je door naar het koersverloop van een cryptomunt te kijken. Zoom eens uit naar een week, maand of jaar.

 

Bekijk de whitepaper en roadmap

Bekijk de whitepaper en de roadmap van een cryptomunt. Hieruit kun je de korte en lange termijn plannen van de cryptomunt ontwikkelaars opmaken. Kijk wanneer er bepaalde belangrijke momenten voor de betreffende cryptomunt zijn. Belangrijke aangekondigde momenten kunnen een goed instapmoment betekenen. Maar als dat aangekondigde evenement relatief snel zal zijn (bijvoorbeeld al over 2 weken) dan ben je al te laat. Met dat evenement wordt dan waarschijnlijk al in de prijs rekening gehouden. Koop je dan toch dan koop je mogelijk voor een (te) hoge prijs. Kijk eens op coinmarketcal.com  voor aankondiging van cryptomunten

 

Bepaal de waarde van de munt

De twee voorgaande punten zijn richtlijnen, maar bieden geen garantie. Het blijft speculatie. Een cryptomunt die op zijn hoogtepunt qua prijs staat kan nog steeds duurder worden zonder dip. Een simpele en effectieve strategie is voor jezelf een prijs te bepalen. Haalt de cryptomunt die prijs dan koop of verkoop je. Zoek eerst zoveel mogelijk uit.. Aan de hand daarvan, de huidige prijzen en de eventuele plannen van de cryptomunt kun je een prijs bepalen waarvoor jij een koop of verkoop goed acht. Dit kopen of verkopen kun je handmatig doen of geautomatiseerd (op een cryptobeurs)

Naar whatsapp
1
Start whatsapp
CryptoSenior
Hallo, stel gerust uw vraag. Wij proberen 'm zo volledig mogelijk te beantwoorden.