Wat is een crypto airdrop?

Een crypto airdrop is een manier om aandacht te krijgen voor het in omloop brengen van een nieuwe altcoin.

 

Hoe werkt dat?

Organisaties gebruiken een airdrop als marketingstrategie bij de lancering van een nieuwe altcoin. De strategie is eenvoudig. In relatief korte tijd kleine aantallen van de altcoin in omloop brengen, zodat er extra aandacht is voor de lancering en de altcoin. Vaak ontstaat er dan ook een zogeheten community. Dat is eenvoudig gezegd een groep geïnteresseerden of enthousiaste mensen m.b.t. de altcoin. Het team achter de marketing hoopt er natuurlijk op dat er later door de community tegen betaling meer van de altcoins worden aangeschaft.

De kopers hopen er op hun beurt op dat de waarde van de nieuwe altcoin flink gaat stijgen. Dan profiteren zij flink van de met de airdrop verkregen altcoins.

 

Deelnemen aan een airdrop

Om deel te nemen aan een airdrop moet u een wallet van de bewuste altcoin hebben of installeren. Door het adres van uw wallet aan het team te sturen kunnen zij de gratis altcoins aan u sturen. Meestal is een airdrop van korte duur. Snel handelen is dus noodzakelijk.

Op diverse website kunt u meer informatie krijgen m.b.t. airdrops, zoals AirdropAlert en AirdropBob. Maar er zijn er nog wel meer dan dit summiere lijstje.

Het kan een leuke bijverdienste opleveren, alhoewel het bijna altijd om kleine bedragen gaat.

Naar whatsapp
1
Start whatsapp
CryptoSenior
Hallo, stel gerust uw vraag. Wij proberen 'm zo volledig mogelijk te beantwoorden.